Uçak bileti alırken hangi bilgiler gerekir?
Uçak bileti satın almak için adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, TC kimlik numaranız ve HES kodunuz da ihtiyacınız olan diğer bilgilerdir. Bu bilgileri girdikten sonra ödeme adımına geçeceksiniz ve orada kart bilgilerinizi vermeniz gerekecektir. Uçak bileti satın almak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler bunlardır.
Uçak bileti üstünde ne yazar?
Bilet numarası (havayolu kodu, form ve seri numarası): Her biletin bir seri numarası vardır. Bu 13 haneli numaranın ilk üç hanesi her havayolunun üçlü sayısal kodunu, diğer haneler ise biletin formunu ve seri numarasını temsil eder.
Uçak bileti bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?
Uçuş e-biletime nasıl ulaşabilirim? Dilerseniz PNR numaranız, cep telefonunuz veya e-posta adresiniz ile sorgulama yapabilir ve ana sayfadaki ‘Seyahatlerim’ bölümünden uçuş e-bilet bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
Uçak biletinde isim yazar mı?
Genel kural olarak bilette isim yazsa bile, bilet sahibi olan kişi etkinliğe erişim hakkına sahiptir. Ancak bazı durumlarda TC kimlik numarası ile satış zorunlu olabilir.
Uçak biletinde neler yazar?
Hava yolculuğu için verilen belgeye uçak bileti denir. Uçak bileti, kalkış ve varış bilgileri, PNR ve rezervasyon numarası, koltuk numarası ve uçuş saati gibi bilgileri içerir.
İnternetten uçak bileti alırken nelere dikkat edilmeli?
Uçak bileti alırken dikkat edilmesi gerekenlerUygun fiyatları karşılaştırın.Bagaj politikalarını ve ücretlerini kontrol edin.Uçuş süresini ve transfer sürelerini değerlendirin.Havayolunun güvenilirliği ve itibarı.Pasaport ve vize gereksinimleri.Rezervasyon ve bilet iptal politikalarını araştırınDaha fazla makale…
Online check-in yapılmazsa ne olur?
Ücretsiz online check-in kullanmayan ve uluslararası uçuşlarımız için bireysel veya grup rezervasyonu olan yolcularımızdan, check-in kontuarında 5 € (yolcu başına, tek yön) tutarında havaalanı check-in ücreti tahsil edilecektir.
İnternetten uçak bileti aldıktan sonra ne yapılır?
Online check-in işlemini tamamladıktan sonra, biniş kartınızın barkodunu güvenlik görevlilerine göstererek uçağa binebilirsiniz. Ancak, kabin ölçülerine uymayan bir valiziniz varsa, uçuştan önce kontuardaki görevliye teslim edip bagajınıza yerleştirmeniz gerektiğini unutmayın.
Uçuş no ile PNR aynı mı?
Yolcu Adı Kaydı olarak kısaltılan PNR, 6 haneli harf ve rakamlardan oluşan bir uçuş kodu olarak kullanılır ve yolcunun uçuş rezervasyon bilgileri de dahil olmak üzere uçuş detaylarını içerir.
İnternetten uçak bileti aldım check-in nasıl yapılır?
Online check-in, uçuşunuzdan 24 saat ile 90 dakika öncesine kadar Türk Hava Yolları web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir. Rezervasyon kodunuzu (PNR) ve soyadınızı ilgili alana girerek online check-in işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Uçak bileti e-devlette görünür mü?
Uçuş bilgileri e-devlette mevcut mu? Uçuş bilgilerinizi e-devlet platformu üzerinden kontrol edebilirsiniz. Türkiye’deki çeşitli havalimanlarından kalkan veya bu havalimanlarına inen uçuşlar hakkında bilgileri e-devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.
Pegasus bilet bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?
PNR (Rezervasyon Numarası)’nızı not ettiyseniz, Bilet İşlemleri sayfasından PNR numaranızı ve soyadınızı aratarak veya 0888 228 12 12 numaralı Çağrı Merkezimizi arayarak teyit edebilirsiniz.
Uçak biletinde isim yanlış yazılırsa ne olur?
Eğer bilette yolcunun adı yanlışsa havayolunu arayarak uçuşunuzda (özellikle uzun mesafeli uçuşlarda) sorun yaşamanın önüne geçebilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olmak için detaylı bilgi almak için martiGO çağrı merkezini arayabilirsiniz.
3 harf kuralı nedir?
Kural: Üç ünsüz harf bir araya geldiğinde, birinci ve ikinci ünsüz harf, kendisinden önceki ünlü harfle, üçüncü ünsüz harf ise kendisinden sonraki ünlü harfle bir hece oluşturur.
Uçak biletinde TC yazar mı?
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılında yaptığı açıklamaya göre, T.C. Kimlik numaralarının verilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. 5 yıldan uzun süredir yürürlükte olan bu uygulamanın amacı, yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını korumaktır.
Uçak bileti almak için kimlik gerekli mi?
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılında yaptığı açıklamaya göre, T.C. Kimlik numaralarının verilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. 5 yıldan uzun süredir yürürlükte olan bu uygulamanın amacı, yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını korumaktır.
Uçağa binmek için hangi belgeler gerekli?
Kimliğinizi evde veya başka bir yerde kaybetmeniz halinde uçağa binerken yanınızda götürünüz; kimliğinizi doğrulayacak nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı veya ehliyet gibi TC kimlik numaranızı ve fotoğrafınızı içeren belgeyi ibraz etmeniz koşuluyla iç hat uçuşlarında uçağa binmenize izin verilecektir.
Uçak bileti alırken pasaport no gerekli mi?
Evet. Çoğu havayolu pasaport olmadan bilet almanıza izin verir, ancak biniş kartı almak için pasaportunuzu göstermeniz ve isimlerin eşleşmesi gerekir.21 Mayıs 2024Evet. Çoğu havayolu pasaport olmadan bilet almanıza izin verir, ancak biniş kartı almak için pasaportunuzu göstermeniz ve isimlerin eşleşmesi gerekir.
PNR kodu nedir?
Rezervasyon kodu olarak kullanılan yolcu adı kaydı, harf ve sayıların birleşimi olan altı haneli bir alfanümerik koddur. Uçuş bilgilerinizle ilgili düzenlemeler yapmak, örneğin yeni kayıp biletler düzenlemek ve havaalanında bilet basmak için PNR kodunuza ihtiyacınız olacak.